Onze verzekerden

AMIFOR telt 800 leden, die samen goed zijn voor 61.000 ha bos. Hun profiel is zeer divers. Wat ze gemeen hebben, is dat ze boseigenaar zijn in België en een passie koesteren voor hun bos.

De meeste van hen zijn private boseigenaars, die zorgen voor kleine percelen (soms van minder dan één hectare) of grote oppervlaktes (meer dan 500 hectare); zij zijn verspreid over heel België, met uiteraard een meerderheid in de meest beboste provincies: Luxemburg, Luik en Namen.

Ook de publieke eigenaars zijn goed vertegenwoordigd: het gaat dan om gemeentes, provincies en OCMW's. Enkele voorbeelden van gemeentes zijn Amel, Arlon, Aywaille, Bertrix, Braine-le-Château, Butgenbach, Clavier, Comblain-au-Pont, Eupen, Fauvillers, Ferrières, Fosses-la-ville, Gouvy, Habay, Hotton, Jalhay, Kelmis, La Roche, Léglise, Lierneux, Lontzen, Merksplas, Ohey, Plombières, Raeren, Saint-Léger, Saint-Vith, Sprimont, Stavelot, Stoumont, Theux, Trois-Ponts, Vielsalm, Viroinval, de Provincies Luik en Luxemburg, de OCMW's van Brugge, Malmédy en Merksplas.

Kortom, AMIFOR staat open voor alle soorten eigenaars: private en publieke, grote en kleine, met naaldhout- en loofhoutbossen, ...